Schade aanvaring Carolinabrug wordt opgemaakt
26 Jun 2014, 14:00
foto
De Carolina-brug na de aanvaring met een ponton van Ballast Nedam. (Foto: Min. OW)


Duikers nemen video-beelden op in de Surinamerivier. Zo wil het consortium van ingenieurs dat bezig is met de bouw van de nieuwe Carolinabrug, een beeld krijgen van het puin dat in het water ligt. De ‘oude’ onafgemaakte brug is dinsdag aangevaren door een ponton van Ballast Nedam.


De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend. “ Het onderzoek wordt samen met de Maritieme Autoriteit Suriname verricht. Zij nemen nog de materiële schade op,” zegt Orlando Popken. Hij is construction manager van het consortium van ingenieurs. “Het ziet er vrij ernstig uit, maar na het rapport kan een exacte uitspraak worden gedaan,” voegt hij eraan toe.

Het gaat er nu om dat de vaargeul wordt vrijgemaakt, zegt minister Rabin Parmessar van Openbare Werken die zich ter plaatse heeft georiënteerd. “De Surinamerivier is een belangrijke verbinding voor de aanvoer van onder andere bouwmaterialen naar Paramaribo. Als de vaargeul vrijgemaakt wordt, kan de scheepvaart voor economische doeleinden weer normaal plaatsvinden.” Hij laat weten dat de machines worden gemobiliseerd om te beginnen met de opruiming.

De nieuwe Carolinabrug wordt vijf kilometer verder gebouwd van de huidige lokatie en zal meer dan 300 meter korter zijn. In 2005 was aangevangen met de ‘huidige’ Carolinabrug die in 2008 zou worden opgeleverd. Een jaar voor het zover was, werd de brug aangevaren door een boot van Dilip Sardjoe. Door de botsing stortte een gedeelte van de brug in. Met de komst van de nieuwe brug zal deze brug worden gesloopt.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April