Maat vol voor personeel Esther Stichting
05 Mar 2014, 10:45
foto
Bondsvoorzitter Murwin Leeflang spreekt de verhitte werknemers van de Esther Stichting toe.


De maat is vol voor het personeel van de Esther Stichting. De personeelsleden hebben het werk neergelegd. Het gevolg is dat meer dan 60 ex-Hansen patiënten sinds half negen vanmorgen verstoken zijn van verzorging.

Er is al jaren geen leiding bij de stichting en dat zit het personeel heel hoog. Sandra Stro, adviseur van de personeelsbond zegt dat de stichting niet kan functioneren doordat er geen directeur is. Een personeelstekort en een slecht functionerend personeelsbeleid zijn de druppel die de emmer hebben doen overlopen. Er zijn nog tal van onduidelijkheden over de positionering van de werknemers in het Functie Informatie Systeem van de overheid.

De problemen zijn legio, zegt bondsvoorzitter Murwin Leeflang. “De actie is bedoeld om de aandacht van de regering te vestigen op de situatie in het tehuis.” De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo, onder wie de stichting valt, heeft de bond vanmorgen uitgenodigd voor een gesprek over de situatie.

Slechte staat
De Esther stichting aan de Emilie Boutersestraat staat er compleet vervallen bij.
Zowel de gebouwen als het terrein verkeren in een slechte staat, op enkele plaatsen is er geen elektriciteit, terwijl er nauwelijks of niets wordt gedaan aan onderhoud. Stro zegt dat de situatie niet meer is uit te houden en de verwaarlozing nu ook is overgeslagen naar de zorg van de patiënten.

Het personeelsbestand is afgenomen van 125 naar 50 personen. Leeflang vraagt zich af als er onder deze omstandigheden ook een personeelsstop geldt voor de Esther Stichting. Volgens hem is er een enorme werkdruk op het resterend personeel. De stichting is voor een groot deel afhankelijk van subsidie die zij krijgt van de overheid. Leeflang zegt dat de begroting voor de stichting lange tijd niet is aangepast.

Hij legt uit dat er een stichtingsbestuur is die naast het aanhoren en zien van de situatie verder ook niets kan doen. Er is vaker contact opgenomen met het ministerie van Sozavo, maar dat heeft niet geholpen. “Ik heb begrepen dat de minister haar werk heeft gedaan en zaken heeft doorgeleid naar de regering. Op wat er verder met die zaken is gebeurd zou waarschijnlijk de vicepresident het antwoord moeten geven”, zegt Leeflang. Hij hoopt dat de regering vandaag nog ingrijpt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May