Bouterse: Vrijpostige ambassadeur moet zich verweren
25 Feb 2014, 01:38
foto
President Desi Bouterse vannacht bij het Plein van de Revolutie. (Foto: Michelle van Kallen)


President Desi Bouterse heeft aangekondigd dat "een vrijpostige ambassadeur" morgen een brief krijgt om zich te verweren. Als hij dat niet goed kan doen, kan hij zijn biezen pakken en weggaan. De ambassadeur wil er alles aan doen om de verkiezing niet door te laten gaan, omdat "de andere president nog niet klaar zou zijn". Hoewel Bouterse niet zei om welke ambassadeur het gaat, liet hij door zijn taalgebruik doorschemeren dat het gaat om de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania.

Bouterse zei tot drie maal toe bij de herdenking van 34 jaar staatsgreep bij het Plein van de Revolutie vannacht "er schuilt gevaar, er schuilt gevaar, er schuilt gevaar". Hij merkte op dat hij een van de jongeren die haar speech voornamelijk in het Engels heeft gehouden, bijna zou willen vragen om te vertalen "meneer de ambassadeur, ik waarschuw u, mi e bari yu".

De president merkte op dat "u geen idee hebt san suma e kuku e kon gi unu". Bouterse zei dat mensen niet moeten denken dat hij niet weet wat zich achter de schermen afspeelt. Bouterse haalde aan dat hij klaar is voor de verkiezingen. "If yu wani verkiezing tamara, we klaar ding. I wani eind van a yari we vermorzel den, if yu wani 25 mei we fon den", zei Bouterse. "De president die je wil, zal niet komen", benadrukte hij. Hij zei dat "men weer greep op het land wil hebben".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May