Argentinië vestigt ambassade in Suriname
11 Feb 2014, 20:00
foto
De residerende Argentijnse ambassadeur Alicia Beatriz de Hoz bij een beleefdheidsbezoek aan minister Stamley Betterson van RO. (Foto: Ramon Keijzer)


Suriname en Argentinië hebben met het vestigen van een Argentijnse ambassade in Suriname, de diplomatieke banden versterkt. Alicia Beatriz de Hoz is de eerste residerende Argentijnse ambassadeur in Suriname geworden.

De nieuwe ambassadeur was eerder verbonden aan de Argentijnse ambassades in Israël en Griekenland. Suriname onderhoudt vanaf 23 juni 1977 diplomatieke betrekkingen met Argentinië. In 2005 werd er een overeenkomst getekend voor vriendschap en samenwerking. De samenwerking tussen beide landen is mede ingegeven door het Surinaams voorzitterschap van Unasur.

Het vestigen van de Argentijnse ambassade in Suriname, heeft naast het versterken van de bilaterale banden tussen de twee landen, als doel het benadrukken van het streven naar regionale integratie, aangezien Suriname lid is van Unasur, Celac en Caricom. Suriname en Argentinië werken samen op het gebied van landbouw. Suriname kan gebruik maken van de Argentijnse expertise op landbouwgebied om zijn landbouwproductie en zijn concurrentiepositie te verbeteren, staat in een persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May