350.000 bezoekers verwacht op Kwakoefestival
31 Jul 2010, 22:00
foto


Even waan je je in Suriname als je het terrein van het Kwakoefestival in Amsterdam Zuid-Oost betreedt. Een kakofonie van muziek uit de vele boxen die overal staan opgesteld, komt je tegemoet. Het Kwakoefestival is het evenement in Nederland om kennis te maken met de smaak en cultuur van Suriname. “Dit jaar verwachten we 35o duizend bezoekers”, zegt uitvoerend directeur Kenneth Renfrum.

“Het thema van dit jaar is ‘The celebration year’. Het Kwakoefestival in Amsterdam Zuid-Oost bestaat al 35 jaar. Het in 2007 opgerichte Stichting Zomerfestival Amsterdam Zuid-Oost, organiseert het Kwakoefestival dit jaar voor de derde keer. “Wij zijn van plan om het festival in 2011 grootser te organiseren. De aanleg van het Bijlmerpark op dit terrein zal geen enkele belemmering vormen om het festival volgend jaar op deze locatie te organiseren”, meent Renfrum.

Begonnen als een voetbaltoernooi met een aantal kramen om het voetbalveld heen is het festival in 35 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste multiculturele evenement in Nederland. Het voetbaltoernooi, waarmee het festival in 1975 begon, is dit jaar om uiteenlopende redenen dit jaar afgelast. De organisatie wil het voetbaltoernooi ‘oude stijl’ in de zomer van 2011 weer nieuw leven invbazen.

De aanpak van het festival is niet veel veranderd zegt kraamhouder Cynthia Kensmil. ”De organisatie heeft haar best gedaan om een goede prestatie neer te zetten. Het zou voor ons beter zijn wanneer de prijzen van de kramen lager waren uitgevallen, maar dat mag de pret niet drukken. Ik kan rondkomen en kom er wel uit. Het stadsdeel heeft de prijs bepaald. Daartegenover staat dat er meer beveiliging is ingeschakeld dat geeft toch een goed gevoel”, aldus Kensmil. Het Kwakoefestival wordt op zondag 8 augustus afgesloten.

(Asruf Muradin)
Advertenties

Wednesday 02 December
Tuesday 01 December
Monday 30 November