Spaanse oliemaatschappij participeert in offshore-gebied
12 Dec 2013, 13:40
foto


De Spaanse oliemaatschappij Compañía Española de Petróleos, S.A.U. (CEPSA) heeft een belang van 25% gekregen in blok 53 in het offshore-gebied van Suriname. Staatsolie en Apache Suriname Corporation LDC, een dochtermaatschappij van de Amerikaanse maatschappij Apache Corporation, sloten op 18 oktober 2012 een productiedelingscontract voor dit blok, dat 130 kilometer uit de kust ligt. De totale oppervlakte bedraagt 3.509 vierkante kilometer en waterdiepten variëren tussen 152 en 550 meter.
CEPSA verbindt zich door deelname in blok 53 aan het productiedelingscontract dat Apache en Staatsolie met elkaar hebben. CEPSA neemt deel in het drie jaar durende werkprogramma van de eerste exploratiefase, waarin geologisch onderzoek wordt verricht, seismische (3D) data wordt verzameld en twee exploratiebronnen worden geboord vóór april 2016.

De overeenkomst tussen Staatsolie en Apache voor blok 53 geldt dertig jaar, waarbij alle kosten door de buitenlandse partners worden gedragen. Het contract is opgedeeld in een exploratie-, ontwikkelings- en productieperiode en biedt Staatsolie de mogelijkheid om tot maximaal twintig procent direct te investeren in de ontwikkelingsfase.
CEPSA bestaat al tachtig jaar en is de vierde grootste oliemaatschappij van Spanje. Zij opereert onder meer in de aardolie en gasindustrie in Algerije, Brazilië, Canada, Columbia, Panama, Peru en Portugal, meldt Staatsolie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May