Voorbereiding begonnen voor bouw Delfstoffen Instituut
01 Oct 2013, 01:00
foto
Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen ingenomen met het contract voorbereiding Delfstoffen Instituut. Het contract werd hem overhandigd door collega Rabin Parmessar van Openbare Werken. (Foto: NH)


De voorbereiding voor de bouw van een delfstoffeninstituut kan nu concreet beginnen. Er is een contract hiertoe getekend op het ministerie van Openbare Werken met architect Tsai Meu Chong. Directeur Anwar Hassankhan (Openbare Werken) plaatste zijn handtekening onder toeziend oog van de ministers Rabin Parmessar en Jim Hok.

Parmessar deelde mee dat alle processen om te komen tot deze ondertekening al afgerond zijn en dat het nu tijd is om aan de slag te gaan. Hij maakte zich als voorzitter van de vaste commissie van Natuurlijke Hulpbronnen ook sterk voor een Delfstoffen Instituut. De plannen om dit instituut op te zetten zijn reeds enkele jaren oud, zegt NH in een persbericht.

Ontwikkeling bijbenen
Minister Hok merkte op dat de ontwikkeling van technologie in de mijnbouwsector niet stil zit en dat het tijd is om het huidige technologisch niveau toe te passen in het mijnbouwkundig en geologisch werk. Zo is het dringend noodzakelijk dat de geologische kaart van 1977 sterk wordt gemoderniseerd. De instituten Geologisch Mijnbouwkundige Dienst en het Bauxiet Instituut Suriname hebben volgens Hok een goede job gedaan, maar hebben hun tijd reeds gehad. Beide zullen moeten opgaan in het Delfstoffen Instituut.

Het Delfstoffen Instituut zal volgens Hok met een uitgebreide taakstelling een beter instrument zijn voor de overheid. Het moet een modern instituut worden dat met de modernste technologie zijn taak moet vervullen. De bewindsman vindt dat het deskundig personeel van het instituut goed betaald moet worden, vergelijkbaar met andere grote bedrijven. De minister stelt dat de overheid er alles aan moet doen om deskundig kader vast te houden, dat kwalitatief goed werk aflevert.
Tsai Meu Chong gaf aan dat het voor Suriname heel belangrijk is om een modern Delfstoffen Instituut te hebben. Zijn bureau heeft de deskundigheid in huis om de vereiste werkzaamheden ter voorbereiding van de bouwwerkzaamheden uit te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May