Bij buluitreiking SCHT: belangrijke rol voor toerisme weggelegd
06 Aug 2013, 02:00
foto
De geslaagden met hun bul. (Foto: SCHT)


Elf studenten van het Suriname College of Hospitality and Tourism (SCHT) hebben vorige maand het diploma ‘Bachelor of Science Degree in Hospitality and Tourism Management’ ontvangen uit handen van Henry Ori, voorzitter van het SCHT Schoolbestuur. In totaal hebben nu vierentwintig geslaagden de bul ontvangen en naar verwachting zullen er na de herexamens nog een aantal studenten slagen.

Deze bacheloropleiding is geaccrediteerd door de University Council of Jamaica (een internationaal erkende accreditatiecommissie) en erkend door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). SCHT werkt al jaren samen met het American Hotel and Lodging Educational Institute (AHLEI) en biedt ook cursussen en trainingen aan voor horeca-personeel.

Toerisme belangrijk voor economie
President van SCHT, Arthur Leuden, zei bij de buluitreiking dat toerisme in de toekomst een belangrijke rol zal spelen in de economie van Suriname. “Ik hoop dat het ministerie van TCT omgedoopt zal worden in het ministerie van Toerisme, Communicatie en Transport, met nadruk op Toerisme”, zei hij onder applaus van de aanwezigen. Hij moedigde de geslaagde aan hun vleugels uit te slaan en het geleerde goed te gebruiken. Ori sprak van een mijlpaal in het leven van de geslaagden en hij zei te hopen dat de toeristische sector goed gebruik zal maken van de afgestudeerden.

De minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Falisie Pinas, was ook aanwezig. Hij haalde aan dat toerisme groeiende is en dat de regering van Suriname het initiatief van deze hogere beroepsonderwijs instelling ondersteunt. Hij benadrukte het belang van een samenwerking tussen de particuliere sector en de overheid. “Dit is het begin van lifelong learning waarbij de geslaagden zullen bijdragen aan de ontwikkeling van het toerisme door hun kracht, kennis en know-how met anderen te delen.”

Damei Shen kreeg als bestgeslaagde van het college een plakkaat voor ‘Outstanding Academic Performance’ en een award voor ‘Outstanding Practical Performance’ als bekroning van haar stage in het buitenland, waarvoor zij een gemiddelde van 9.5 behaalde.

Geslaagden en studenten van SCHT werken in binnen- en buitenland in leidinggevende en management posities in hotels en restaurants en bij de overheid in het beroepsonderwijs. De opleidingen van het college gaan in oktober weer van start en de inschrijvingen zijn al in volle gang, staat in een bericht van het instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May