Kanhai en Balesar richten mijnbouwbedrijf op
23 Jun 2013, 07:30
foto


De jurist Irvin Kanhai heeft samen met ex-minister Dewanand Balesar van de VHP vorig jaar november een naamloze vennootschap opgericht. Het gaat om een mijnbouwonderneming. Balesar was cliënt van Kanhai en heeft een gevangenisstraf uitgezeten wegens fraude tijdens zijn ministerschap op Openbare Werken. Kanhai zegt aan Starnieuws dat "ook Balesar, een briljante geoloog, een tweede kans moet krijgen".

Kanhai deelt mee dat Balesar de directeur is van 'Ferro non Ferro Minerals International N.V. in oprichting'. "Er is veel meer te halen uit lateriet. Wij zullen dat aantonen. Er is veel ijzer hierin en wij rijden er gewoon op alsof het waardeloos is", merkt Kanhai op. Hij haalt aan dat Balesar heel deskundig is en een bijdrage kan leveren. "Niet omdat hij een keer in de fout is gegaan, moet hij voor eeuwig worden gestraft. Ook anderen hebben een tweede kans gekregen", zegt Kanhai. Hij haalt als voorbeeld aan Errol Alibux die ook een straf heeft uitgezeten als minister en nu raadsadviseur is. Alice Amafo was ook naar huis gestuurd als minister, maar maakt nu weer deel uit van de raad van ministers.

Kanhai heeft in maart dit jaar een goudconcessie gekregen van 200 ha ten westen van de Tempatikreek in de 'Area of interest' van Surgold. De advocaat zegt vanuit zijn weekend-standplaats in Saramacca, waar hij aan landbouw doet, dat hij een veelzijdige interesse heeft.
Advertenties

Sunday 19 September
Saturday 18 September
Friday 17 September