Afgezette kapitein Afonsdorp erkent nieuw bestuur niet
09 Jun 2013, 01:00
foto
Kapitein Harold Galgren


"Ik erken het nieuwe dorpsbestuur niet". Dit is de eerste reactie van het afgezette hoofd Harold Galgren, van Alfonsdorp tegenover Starnieuws. Hij werd zaterdag tijdens een bijzondere dorpsvergadering in de recreatiezaal te Alfonsdorp, afgezet. Om zijn standpunt kracht bij te zetten, haalt Galgren aan dat het dorpsbestuur onder aanvoering van Jerry Karwafodi, ook niet erkend wordt door de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), het ministerie van Regionale Ontwikkeling en de organisatie van Kalina en Lokono in Marowijne (Klim).

Galgren zegt dat hij ook via aanwijzing op 1 juli 2000 kapitein is geworden. Hij zou zich niet meer kandidaat stellen voor een volgende periode, maar hij wil dat de bestuurswisseling op de juiste manier geschied. Karwafodi is aangewezen en beëdigd als de nieuwe kapitein. Hij zou een gesprek aangaan met Galgren om het bestuur vredig over te dragen.

Kapitein Ramses Kajoeramari geeft als bestuurslid van de Klim in voorzichtige bewoordingen aan dat er onduidelijkheden zijn over de situatie in Alfonsdorp. "We hebben ons laten informeren over de verwikkelingen", zegt de kapitein. Hij zegt dat aan kapitein Galgren het voorstel was gedaan om tijdens een dorpsvergadering de gevoelens van de bewoners te peilen. "Bovendien vindt elke bestuurswisseling in de inheemse dorpen onder leiding van de VIDS en het ministerie van Regionale Ontwikkeling plaats. Het dorpsreglement voorziet in hoe een bestuurswisseling plaatsvindt", zegt Kajoeramari.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May