Negen ambassadeurs bieden geloofsbrief aan
22 Apr 2013, 20:00
foto
De Indiase ambassadeur Murugesan Subashini wordt verwelkomd in Suriname door schoolkinderen. (Foto: Raoul Lith)


Vier ambassadeurs hebben vandaag hun geloofsbrief aangeboden aan president Desi Bouterse. Morgen volgen nog vijf. Het gaat om diplomaten uit verschillende werelddelen. De aanbieding vindt plaats in het Hoekhuis aan de Waterkant.

De nieuwe ambassadeur van India in Suriname is Murugesan Subashini. Zij bood als eerste haar geloofsbrief aan. Daarna volgde Luis Fernando Ayala uit Chili. Hij decoreert vanavond Felix Chan Pin Jin, die jarenlang honorair consul in Suriname is, voor zijn inzet. Luis Enrique Martin van Peru en Leonidas Rosa Bautista uit Honduras hebben hun geloofsbrieven vandaag ook aangeboden aan het staatshoofd.

De niet-residerende ambassadeurs uit de Zuid-Amerikaanse landen benadrukten de speciale band die met Suriname is door de samenwerking in Unasur-verband. Via de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Verenigde Naties is er ook een speciale band. De landen willen de bilaterale relatie versterken met het oog op het voorzitterschap van Unasur dat door president Bouterse zal worden bekleed. Peru en Chili wijzen op de economische samenwerking. Ook op het gebied van toerisme hebben de landen veel te bieden. De relatie wordt volgens Bautista uit Honduras veel intensiever door de gezamenlijke doelen die de landen uit de regio hebben. De ambassadeurs haalden ook de relatie met de Caricom aan. Op termijn wil Honduras een ambassade in Suriname opzetten.

Dinsdag zijn aan de beurt Olga Margarita Diaz Martinez uit Venezuela, Piotr Kaszuba (Polen), Cynthia Misozi Jangulo (Zambia), Hossam Zaki (Egypte) en Milan Cigañ uit Slowakije.
Advertenties

Wednesday 26 January
Tuesday 25 January
Monday 24 January