Kinderen hebben genoten van bediening en ontbijt
21 Apr 2013, 22:00
foto
Ruim 325 kinderen uit tehuizen hebben lekker gegeten en zich flink vermaakt. (Beeld: René Gompers)


Het lukt de zangeres niet om de fles sap open te krijgen. De kinderen aan haar tafel draaien een handje mee. Eindelijk lukte het en konden de kinderen aan het ontbijt beginnen. Zondag hebben in de Congreshal 325 kinderen uit tehuizen samen ontbeten met vijftig bekenden uit de samenleving. Dit 'Kinder Celebrity Ontbijt' is voor de vijfde keer gehouden met als thema 'Je broodjes 's morgens opeten voor een goede concentratie op school.'

De Congreshal was omgebouwd tot een grote eetzaal. Er stonden vijftig tafels met aan het hoofd een bekende uit de media, de politiek, de sportwereld en entertainment. Voor sommige kinderen was het even wennen om 'die mevrouw van tv' te vragen naar nog een kopje thee met melk. Enkele bekenden werden 'overvallen' door brasa's van kinderen tijdens het eten.

Flink vermaakt
Het ontbijt is georganiseerd door Foundation for Education & Information en is bedacht door Winston Echteld. "Mijn moeder stierf toen ik nog heel jong was. Ik ben door me grootouders opgevoed en ben via hen in contact gekomen met anderen uit tehuizen", vertelt Echteld, die vandaag ook jarig is, aan Starnieuws. "Er ontstond een band en heb bedacht om iets gezelligs met ze te doen".

De kinderen vermaakten zich zichtbaar. Samen met de celebrity op de foto, meezingen, advies vragen, een babbeltje maken, met de thaiboksgroep sparren en lachen met 'Simpel'. Serena Holland is blij met het verloop. "Kinderen uit tehuizen hebben hier ook recht op. We hopen dat nog meer organisaties gaan meedoen", wenst Holland. "Het is al erg genoeg dat er kinderen in tehuizen moeten wonen. We kunnen ze tenminste een goede dag geven."
De kinderen hebben bij vertrek elk een pakketje meegekregen en werden getrakteerd op een verassing: zij werden met toerbussen naar huis gebracht. Farida is ook heel erg blij. "We hebben poku gemaakt met die muziekmensen, samen gegeten en gedronken", glundert het meisje. "En nu gaan we toeren. Dat is ook leuk!"

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May