Iamgold: Betere toekomstperspectief Rosebel-mijn
15 Apr 2013, 11:10
foto


Iamgold/Rosebel is blij met het resultaat dat de regering in De Nationale Assemblee heeft behaald over de Overeenkomst tot wijziging van de Delfstoffenovereenkomst met het bedrijf. Dat zegt Sharmila Jadnanansing, legal en corporate affairs manager van Iamgold aan Starnieuws.

De Nationale Assemblee heeft zaterdagochtend vroeg gestemd voor wijziging van de overeenkomst tot wijziging van de Delfstoffenovereenkomst. Met 30 stemmen voor is fiat gegeven aan de regering. De oppositie heeft zich onthouden van stem.

“Wij hebben vertrouwen in een goede samenwerking met de regering tot wederzijds voordeel van het volk van Suriname en de aandeelhouders van Iamgold,” stelt ze.
De overeenkomst voorziet in een joint-venture waarin Rosebel voor 70 procent deelneemt en Suriname voor 30 procent.

“Er is een sterke basis gelegd voor samenwerking tussen partijen om waarde te creëren voor alle betrokkenen. Wij hopen met de nieuwe concessies in het joint-venture gebied op een langere levensduur van de Rosebel mijn en het vinden van zachter erts dat in de Rosebel faciliteiten kan worden verwerkt tegen lagere kosten.” Jadnanansing zegt dat maximaal 20.000 hectare aan exploitatierechten zal worden uitgegeven aan de joint venture.

2013 overgangsjaar Rosebel
Voor Rosebel geldt 2013 als overgangsjaar van zacht naar hard gesteente met een laag goudgehalte en hoge productiekosten. De top kosten zijn arbeid en energie. De additionele energie tegen US$ 0.11/kWh voor verwerking van erts afkomstig uit het joint-venture gebied is daarom essentieel voor de uitbreiding van de productie, legt de Iamgold-functionaris uit.

Ze benadrukt dat de bestaande rechten van Iamgold in de Rosebel mijn en in de exploitatieconcessie van Rosebel volledig van kracht blijven. Met deze te sluiten overeenkomst zal de termijn van de bestaande Delfstoffenovereenkomst worden verlengd met 15 jaar.
Advertenties

Friday 20 May
Thursday 19 May
Wednesday 18 May