'M Manten Taki' in nieuw jasje
03 Apr 2013, 05:00
foto
De drie presentatoren van 'M Manten Taki', Lloyd Groenewoud, Winston Echteld en Carlos Lindveld.


De leegstaande tafel met als achtergrond de donker gekleurde gordijnen heeft het programma ‘M Manten Taki’ doen opgroeien tot een groot succes.Het nieuw decor van dit programma, dat live via de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) en de Stichting Radio omroep Suriname (SRS) wordt uitgezonden, weerspiegelt de ochtendgloren voor een frisse start van de dag. Het programma is dinsdag hervat.

Na een break van ongeveer zes maanden is het programma weer opgestart. Volgens eindredacteur Roy Young a Fat, was het ochtendprogramma dat een experiment was, erg aangeslagen. Het programma moet de gemeenschap met het eerste nieuws confronteren, voegt Young a Fat eraan toe.

Met een nieuw decor, nieuw format en drie presentatoren is het volgens hem gelukt korte interviews af te nemen. Dit live programma heeft per uitzending drie gasten en duurt 45 minuten. Tussen de interviews worden er voorlichtingsfilmpjes uitgezonden. De directieleden hebben voor dit format gekozen na evaluatie.

Conflicten
Voormalig regisseur van ‘M Manten Taki’ Borger Breeveld, zegt aan Starnieuws dat hij niet meer is belast met het programma. “Ik laat het over aan anderen, ik ben intussen ook al 68.” Breeveld was vanaf het begin geen voorstander van de combinatie radio en televisie in het programma. De conflicten zijn dan ook niet uitgebleven met de STVS-leiding. Breeveld zegt dat de break van voorlichtingsprogramma’s geen goed idee is. “De muziekclips zorgden voor rust en ook om de Surinaamse muziek te stimuleren.” De oud-regisseur is bovenal blij dat het Surinaams product terug is. Hijzelf is bezig met een Quiz-programma.

Naast Lloyd Groenewoud en Carlos Lindveld, is er een derde presentator, Winston Echteld, aangetrokken. Dat maakt dat alle de drie presentatoren hun wortels hebben bij Apintie Radio en TV. Voor Echteld die na 8,5 jaar Apintie verlaat, is het live presenteren iets nieuws. “Ik heb nooit een programma live verzorgd, dus ik sta er vol van vrijdag mijn eerste live uitzending te presenteren.” Echteld is sinds 2 april deel van de STVS-crew op de Productie afdeling.

Young a Fat zegt dat een derde presentator nodig is, omdat die voor vervanging zorgt tijdens de verlof en ziekedagen. Hij dient eveneens voor variëteit en inzichten van het programma.

Synesta Creton
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May