Para is poort van Carifesta XI
28 Mar 2013, 20:00
foto
Stanley Sidoel van de Carifesta commissie feliciteert Eric Grauwde, voorzitter subcommissie Para. (Foto: Marvin Moesan/BIC Para)


Mensen die deelnemen aan Carifesta XI maken als eerste kennis met Para. “Dit district is rijk aan kunst en cultuur. Dit moet teruggezien worden in het programma van Carifesta”, zegt Stanley Sidoel, directeur van Cultuur tevens ondervoorzitter van de hoofdcommissie van Carifesta. Hij vindt dat de Inheemsen een centrale rol moeten vervullen in dit district.

De installatie van de sub commissie Para vond vandaag plaats op het commissariaat. Hiermee is de eerste formele stap gedaan voor de participatie van Para aan Carifesta XI. Volgens Sidoel zal Para zich beter moeten profileren, omdat het een grensdistrict is van Suriname en de rest van de Caricom-landen. De gastlanden zullen via dit district hun intrede doen in Suriname.

Inheemsen benadrukken
Para zal bij het organiseren van zijn community festival de keuze moeten maken voor het thema inheemse Surinamers, omdat de meeste inheemse dorpen in dat district voorkomen. Sidoel vindt het belangrijk dat de het Burger Informatie Centrum de gemeenschap van Para op het gebied van kunst en cultuur betrekt, omdat deze twee zaken ook instrumenten zijn voor de ontwikkeling. Het thema van Carifesta luidt daarom ook ‘Culture for development’.

De subcommissie Carifesta in het district Para wordt voorgezeten door districtssecretaris Eric Grauwde. Para zal volgens Grauwde met volle overgave een goede job doen. De nadrukkelijke opdracht van de hoofdcommissie zal goed ingevuld worden, beloofde Grauwde. De commissie zal zo snel mogelijk een plan en een begroting opstellen. Dit zal in samenspraak met de hoofdcommissie tot uitvoer gebracht zal worden in de periode 16 tot 25 augustus 2013 tijdens Carifesta XI.

Marvin Moesan
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April