Coronie presenteert kokosfestival tijdens Carifesta
23 Mar 2013, 23:00
foto
De Carifesta XI subcommissie Coronie onder leiding van districtscommissaris Harold Sijlbing. (Foto: Carifesta voorlichting)


Coronie zal tijdens Carifesta XI een kokosfestival presenteren. Dit maakte districtscommissaris Harold Sijlbing bekend nadat hij vrijdag geïnstalleerd is als voorzitter van de subcommissie Coronie. Van 16 tot 25 augustus wordt Carifesta voor de tweede keer in Suriname gehouden. Alle districten zijn hierbij betrokken.


Coronie heeft een rijke culinaire traditie met heerlijke gerechten waarin kokos wordt verwerkt. De presentatie van Coronie kan een verrijking betekenen voor andere Caricomlanden, zei Sijlbing. Coronie wil het kokosfestival tot een toeristische attractie maken.

Richenel Trustful en Humphrey Hasrat, uitvoerende directieleden van het Country Host Management Committee, benadrukten dat Carifesta XI een leerschool moet worden voor elk district om jaarlijks culturele festivals te kunnen organiseren. Trustfull legde de nadruk op de mobilisatie en betrokkenheid van jongeren aan wie als volgende generatie kunstenaars overgedragen zal moeten worden. Hasrat bemoedigde de commissieleden om de economische waarde van onze cultuur niet te onderschatten en deze aan te wenden als ontwikkelingsinstrument, zegt de Carifesta voorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May