Biza bouwt Bureau voor Burgerzaken te Atjoni
21 Mar 2013, 03:00
foto
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken doet de eerstesteenlegging voor een Bureau voor Burgerzaken te Atjoni.


Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft de eerstesteenlegging gedaan voor een Bureau voor Burgerzaken (BvB) te Atjoni in het district Sipaliwini. Over zes maanden hoeven de bijkans 5000 bewoners van dit gebied voor het doen van burgerzaken niet naar Paramaribo en hebben zij zo geen extra kosten meer.

“Hiermee wordt de bevolkingsadministratie dichterbij de mensen gebracht”, zegt Moestadja, die aangaf dat de regering serieus omgaat met de noden van de binnenlandbewoners. Eerder dit jaar werd het startsein voor de bouw van een dergelijk bureau gegeven te Klaaskreek en Brownsweg. Vorig jaar nog was dat het geval te Brokopondo Centrum.

Tijdens de plechtigheid hebben de assembleeleden Frederik Finisie en Waldi Adjaiso de regering gevraagd om verder te kijken dan Atjoni. Dorpen als Debike en Asidonhopo hebben ook behoefte aan een kantoor waar men terecht kan voor het doen van burgerzaken. Assembleelid Adjaiso stelde voor om desnoods in alle ressorten van Sipaliwini, hulpposten te plaatsen.

Districtscommissaris Naltus Naana gaf in zijn redevoering aan, dat de bouw van een BvB de ontwikkeling in het gebied ten goede zal komen. Hij sprak zelf van een goed begin voor een adequate administratie van burgergegevens. Hij verzekerde de plaatselijke gemeenschap dat er behalve het BvB, binnenkort nog meer diensten zullen komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May