Tiende Jazz Festival wordt groots aangepakt
11 Oct 2012, 19:00
foto


Het Suriname Jazz Festival wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Voor deze lustrumviering heeft de organisatie groots uitgepakt. Van 24 tot 28 oktober wordt er een jazz-boulevard opgezet in 'het Uitgaanscentrtum'. Om de sfeer een extra jazz tintje te geven, hebben diverse bedrijven hun activiteiten afgestemd op de jazz week. De boulevard loopt vanaf het Rumhuis (SAB) richting Royal Torarica, de Sommelsdijckstraat en een deel van de Wilhelminastraat.

“Het meest belangrijke van het festival is, de educatie en het vertrouwd maken van het Surinaamse publiek met jazz. Dan alleen heb je ontwikkeling en groei”, zegt Jan van Charante, voorzitter van de stichting Suriname Jazz Festival. Hij zegt dat in de tien jaar een groei te merken. Er zijn artiesten die op het eerste festival op een beginnerspodium stonden, en vandaag volwaardige muzikanten zijn.

Workshops
Voor de studenten van de verschillende muziekscholen is er ook een podium opgezet. Aan hen wordt de ruimte geboden, de opgedane kennis te showen. Het is ook de bedoeling dat ze verder gaan met muziek, beter nog de jazz. Er zullen workshops verzorgd worden door twee docenten. Marjorie Barnes zal jazz vocal workshops verzorgen, terwijl Adinda Meertins voor de ensembles verantwoordelijk is. Met de cursisten wordt een programma van een uur ingestudeerd, en op het festival wordt er een optreden verzorgd.

Het publiek zal behalve van optredens van vier buitenlandse groepen, genieten van diverse locale acts, waaronder Sonny Khoeblal & Roy Louis Band, Agar Koster en leerlingen van de Volksmuziekschool en de muziekschool te Commewijne.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May