Hogeschool Inholland wordt overgedragen aan FHR
01 Oct 2012, 19:00
foto
Hogeschool Inholland verdwijnt uit Suriname.


Vanavond vindt de ceremoniële overdracht plaats van Hogeschool Inholland Suriname (HIS) aan het FHR Lim A Po Institute for Social Studies. Ook zal het nieuwe bestuur voorgesteld worden aan de aanwezigen. Op 11 mei is er een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het FHR en Hogeschool Inholland Nederland.

De officiële akte zal vanavond ondertekend worden, de nieuwe naam wordt onthuld en de nieuwe managementstructuur wordt bekendgemaakt. Hans Lim A Po (Rector FHR), Doekle Terpstra (voorzitter college van bestuur) en Henk van Heuven (Directeur HIS) zullen de aanwezigen toespreken.

Met de samenwerking wordt het aanbieden van hoogstaande en kwalitatieve opleidingen in Suriname beoogd. Studenten van de bachelor opleidingen van HIS kunnen doorstromen naar master opleidingen van het FHR. Volgens de instituten wordt hun positie in het verzorgen van hoger onderwijs in Suriname hiermee versterkt. Het komende collegejaar zullen naast de vier huidige opleidingen, ook twee nieuwe opleidingen, 'Commerciële Economie' en 'International Businessmanagment studies' worden aangeboden .
Advertenties