Coronie ontvangt boeken van Sur+
06 Sep 2012, 13:00
foto
Schoolleider Anneke Djopawiro en enkele leerlingen bezig met de geschenkzending uit Nederland.


Het district Coronie heeft 30 dozen boeken ontvangen van Stichting Sur+ uit Nederland. Het gaat om jeugdliteratuur en andere boeken, zegt medewerker van Sur+ en schoolleider van de Openbare School Totness, Anneke Djopawiro aan Starnieuws. De schoolleider is blij met deze geste en benadrukt dat ‘lezen weten is’.

Djopawiro deelt mee dat de boeken verdeeld zullen worden onder de vier basisscholen, de St. Anthoniusschool, de Salemschool, O.S. Totness en de Gerhardtschool in het district. Een deel van de boeken gaat naar het district Nickerie. Volgens Djopawiro is er een schaarste is aan jeugdliteratuur waardoor de bibliotheken van de meeste scholen weinig te bieden hebben. Leerlingen kunnen beter gestimuleerd worden om te lezen, wanneer het aanbod aan boeken groot is.

Sur+ houdt zich bezig met het inzamelen en verschepen van jeugdliteratuur en andere boeken naar Suriname. Deze stichting opereert onder de vlag van Stichting Broeinest, waar cultuur in vele vormen centraal staat. De accenten liggen op theater en beeldende kunst. Deze organisatie werkt op niet-commerciële basis. Sur+ heeft eerder computers en beeldschermen aan basisscholen in Suriname geschonken.
Advertenties