Granman der Matuariërs wil rust in Maripaston
20 Jul 2012, 06:00
foto
Granman Lesley Valentijn van de Matuariërs in het midden. (Foto: BIC Para/Marvin Moesan)


Granman der Matuariërs, Lesley Valentijn, is bezig met een oriëntatieronde door zijn ambtsgebied. Hij wil in het bijzonder het door incidenten geplaagde dorp Maripaston aandoen. Op doorreis naar dit dorp, legde hij donderdag eerst een kennismakingsbezoek af bij de districtscommissaris (dc) van Para, Jerry Miranda.

Door afwezigheid van de dc, werden de granman en zijn dignitarissen ontvangen door districtssecretaris Eric Grauwde. Valentijn gaf aan dat hij deze oriëntatieronde maakt, omdat hij ten tijde van zijn installatie tot granman, veel hoorde over de ernstige voorvallen in de goudvelden van Maripaston, zoals schietincidenten en plunderingen. Op deze manier wil hij erachter komen wat zich precies afspeelt in het gebied.

Rust nodig
Het is de bedoeling dat knelpunten bekend worden gemaakt, zodat de situatie verbetert. Valentijn zal de bewoners van het gebied op het hart drukken zich aan de regels van de wet te houden om zo rust te krijgen op Maripaston.
Maripaston ligt in het district Para. Het was voor Valentijn vanzelfsprekend, dat hij zich als functionaris eerst aanmeldt bij de districtscommissaris voor hij zich met zijn delegatie in het Maripastongebied begeeft.

Grauwde bereidde de granman voor op de slechte wegsituatie waarmee hij en zijn korps op hun doorreis geconfronteerd zouden worden. Hij gaf aan dat er al drie dagen gewerkt wordt aan de weg. Doordat echter steeds zwaar materieel over de weg gaat, verbetert deze niet. De districtscommissaris is daarom ertoe overgegaan de wegstrekking Zanderij naar West-Suriname tot nader order af te sluiten voor verkeer boven de 4 ton.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May