Sijlbing neemt over als dc van Coronie
01 Jul 2012, 16:00
foto
Harold Sijlbing is beëdigd en geïnstalleerd als dc van Coronie. Minister Stanley Betterson doet hem zijn pet op. Directeur Genia Corinde kijkt toe. (Foto: Ramon Keijzer)


President Desi Bouterse heeft vanmiddag Harold Sijlbing op het commissariaat beëdigd als de nieuwe districtscommissaris (dc) van Coronie. Daarna werd hij geïnstalleerd door de deken van de districtscommissarissen Roline Samsoedien en de directeur van Regionale Ontwikkeling, Genia Corinde, in bijzijn van minister Stanley Betterson. Het beheer werd hierna overgedragen door waarnemend dc Wedperkash Joeloemsingh.

Sijlbing is de tweede dc tijdens deze regeerperiode voor Coronie. Harriet Ramdien is uit deze functie bedankt omdat zij de steun had verloren van onder andere de assembleeleden Anton Paal (Mega Combinatie/PALU) en Remi Tarnadi (Mega Combinatie/NDP).

Houdt van Coronie
De nieuwe dc stal de harten van de Coronianen door te stellen dat hij van het district houdt. Hij benadrukte dat Coronie weer duurzame ontwikkeling zal meemaken. Het sleutelwoord voor ontwikkeling is 'samenwerking'. Sijlbing zei dat hij als eerste gevoelens van dankbaarheid heeft jegens de Almachtige, die hem geleid heeft op dit pad.

Sijlbing merkte op dat hij behalve van Coronie ook van de vrouwen van Coronie houdt. Hij beschouwt hen als integere en sterke vrouwen en zij zijn het bindmiddel van het district. Minister Betterson prees de nieuwe dc aan en zei dat hij een harde werker is. Hij is ervan overtuigd dat de dc een goede job zal verrichten in Coronie.

Veel te doen
De president benadrukte dat er veel werk te doen is in Coronie en het hele land. Hij merkte op dat 'a keti no koti' zolang niet iedereen een dak boven het hoofd heeft en zolang jongeren geen werk hebben. Bouterse merkte op dat het op economisch niveau heel goed gaat met het land, maar dit is niet voldoende.

Bouterse wees erop dat het jaar van actie en prestatie is. Er moet door iedereen hard gewerkt worden. Hij wees erop dat op 1 juli, de keti koti-dag de dc geïnstalleerd is geworden. "Als wij iets willen doen, dan is het mogelijk", merkte hij op. Hij verwacht van Sijlbing dat hij het immense werk waarvoor hij staat tot een goed einde zal weten te brengen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May