Brandweer pakt seksueel molest op werkvloer aan
11 Jun 2012, 14:00
foto
Leden van de brandweer krijgen een training over seksueel molest.


Net als bij brand geldt ook voor seksueel molest dat dit moet worden voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat seksueel molest veel voorkomt op de werkvloer. Daarom hield het Korps Brandweer Suriname (KBS) vanmorgen een voorlichtingssessie, waaraan 21 personeelsleden meededen.

Het is belangrijk om seksueel molest te herkennen en te weten hoe ermee om te gaan. Deze sessie werd verzorgd door Mariska Bouwe en Meredith Spa van Justitie en Politie. Zij zijn getraind door stichting Ilse Henar-Hewitt.

Seksueel molest houdt veel in
Volgens commandant Cecil Waal kunnen momenten zich voordoen, waarbij seksueel molest voorkomt. Hij vindt dat seksueel molest binnen het KBS teruggedrongen moet worden. Om dit doel te bereiken werd deze sessie verzorgd.

Volgens Nadia van Dijk, directeur van de stichting Ilse Henar-Hewitt heeft seksueel molest niet alleen te maken met aanraken op gevoelige plekken, maar ook het met de ogen uitkleden en pornografische materiaal versturen. Uit onderzoek van deze stichting blijkt dat op werkplekken ook seksuele gunsten verleend worden om binnen een bedrijf promotie te maken of andere voordelen te behalen.
Seksueel molest komt regelmatig voor zegt Van Dijk. Molest komt niet alleen voor waar mannen vrouwen verleiden of omgekeerd, maar ook waar hetzelfde geslacht elkaar molesteert.

Met deze training verwacht Waal dat de werknemers bewust worden over hun houding aan het werk en hoe om te gaan daarmee.

Gretl Wolfram
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May