Internationale literaire conferentie in Paramaribo
03 May 2012, 08:15
foto


Het Instituut voor de Opleiding van Leraren, Schrijversgroep '77 en de Associatie van Caribbean Women Writers and Scholars houden een internationale literaire conferentie. Schrijvers en wetenschappers zullen vier dagen lang hun visie en werk delen rond het thema 'The Caribbean, the land and the People'. De conferentie wordt gehouden van 8 tot en met 11 mei.

Op de eerste dag van de conferentie zal de keynote speaker Cynthia Mc Leod een inleiding houden met als thema: individuele schrijfsters, strijd van de vrouw, diaspora, Puerto Rico. De overige dagen worden telkens begonnen met presentaties van de gastspreeksters: Joanne Hillhouse (Antigua), Olga Buckley (Aruba), Rihana Jamaludin (Nederland), Annie Paul (Jamaica) en Kit-Ling Tjon Pian Gi (Suriname). De conferentie vindt plaats in Hotel Krasnapolsky.

Er worden 50 wetenschappers en schrijfsters van over de gehele wereld verwacht. Overdag zullen zeven belangrijke schrijfsters uit Suriname en het Caribisch Gebied de gastspreeksters zijn. Daarnaast vinden er panelpresentaties plaats, gerangschikt naar thema. In de avonduren zijn er gerelateerde presentaties in Fort Zeelandia.

De kosten variëren van SRD 50 voor een dag tot SRD 250 voor een conferentiepas. Het avondprogramma van de conferentie brengt literatuur in al zijn Caribische verscheidenheid naar voren. Het Fort Zeelandia zal vier dagen lang in het teken staan van de taalkunst: van visuele kunst tot beweging, van poëzie tot vertellingen. Een dagelijkse boekenmarkt, kunst, proza, poëzie, drama en dans. Dit alles vindt plaats op de binnenplaats van het Fort Zeelandia en is voor eenieder gratis toegankelijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May