Ghana langs dominant spelend Zuid-Korea
28 Nov 2022, 12:09
Mohammed Kudus opent de score in het Education City Stadium tegen Zuid-Korea. De wedstrijd eindigt in een 3-2 overwinning voor Ghana. (Foto: Reuters)

Zuid-Korea start de wedstrijd in het Education City Stadium met een punt en Ghana met nul. Er vallen in totaal vijf doelpunten in de wedstrijd, twee voor Zuid-Korea en drie voor Ghana. Met twee gespeelde wedstrijden heeft Ghana er drie punten, terwijl Zuid-Korea blijft steken op een.

Het is een elektrische start voor Zuid-Korea! Snel doorgeven, geweldige bewegingen, overal ruimte vinden. Zuid-Korea domineert vanaf de opening. Alle actie vindt plaats in en rond het strafschopgebied van de tegenstander. Zuid-Korea krijgt vijf hoekschoppen in de eerste 11 minuten. Son Heung-min, die een gezichtsmasker draagt, heeft er een paar in de box gedaan, maar de bal krijgen ze niet in de netten.

Op slag van het half uur is het echter Ghana dat totaal tegen de gang van zaken in, op voorsprong komt. Een vrije trap van Jordan Ayew die in het strafschopgebied komt, wordt niet verwerkt. Mohammed Salisu mag de goal op zijn naam schrijven. Zuid-Korea was totaal uit zijn evenwicht. Het feest op de tribune van de fans van Ghana barst los. Amper tien minuten later tilt Mohammed Kudus de stand naar 2-0.

Ayew ziet Kudus lopen en brengt de bal op zijn hoofd. Kudus hoeft de bal alleen maar naar binnen te knikken. Zuid-Korea lijkt na een uitstekend begin nu al uitgeteld.

De Zuid-Koreanen tonen karakter na de rust. Invaller Lee Kang-In slingert de bal voor het doel en Cho Gue-sung (58') kopt het de netten in. De aansluitingstreffer is er. Drie minuten later hangen de bordjes weer gelijk. Cho is Gideon Mensah te snel af in de lucht en kopt zijn tweede in de netten van Lawrence Ati Zigi. Kudus heeft het antwoord klaar. Hij maakt er 2-3 van (68'). Het lijkt op een herhaling van de wedstrijd tussen Kameroen en Servie.

De wedstrijd blijft razend spannend in de laatste reguliere tien minuten. Er komen daar nog tien minuten extra bij. De Zuid-Koreanen gaan naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Voor Ghana is het pompen of verzuipen. Ghana overleeft.