16 verdachten met ernstige waarschuwing vrijgelaten
19 Aug 2022, 03:53
foto


Zestien verdachten, die in Para waren aangehouden na een gevecht, zijn donderdag bij hun voorgeleiding op het Parket met een ernstige waarschuwing vrijgelaten. De officier van justitie heeft de verdachten duidelijk gemaakt dat een maximale straf van zes jaar staat op openlijke geweldpleging.

Advocaat Maureen Nibte, die 14 verdachten rechtsbijstand verleent, bevestigt tegenover Starnieuws de vrijlating. Zij heeft haar cliënten ook aangesproken dat het gedrag niet goed te praten is, omdat de openlijke geweldpleging ernstig is. Zij neemt hen kwalijk dat zij zijn teruggegaan naar Matta om wapens te halen. De verdachten hebben spijt en erkennen hun fout. Uit blijdschap omhelsden zij elkaar na hun vrijlating.

De politie heeft eerder gemeld dat 13 voetballers met aanhang van het dorp Matta en 3 jongemannen van het Centrum te Zanderij, werden ingerekend. Bij de vechtpartij tussen twee groepen jongemannen waren er gewonden te betreuren en schoten werden gelost.

Het gevecht ging tussen een groep voetballers met hun aanhang van het dorp Matta en een groep manspersonen van het Centrum te Zanderij. Onderzoek wees verder uit dat de voetballers eerder op die dag buiten het ressort Zanderij een wedstrijd hadden gespeeld. Op de terugweg naar hun dorp stopten de voetballers met hun supporters bij een winkel in het Centrum van Zanderij. Daarbij kregen zij een woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij met een groep jongemannen die zich voor het winkelpand bevonden.

In totaal raakten 7 personen uit beide groepen gewond, waarbij de groep van Matta de plek verliet om even later de locatie weer aan te doen met jachtgeweren en scherpe voorwerpen. Daarbij hebben zij enkele schoten gelost, maar niemand raakte hierdoor gewond. De jachtgeweren, scherpe voorwerpen en munitie zijn door de politie in beslag genomen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April