Open brief minister Kuldipsingh
31 Mar 2022, 16:51
foto


Beste minister,
Door de huidige ontwikkelingen rond het jeugdbeleid in Suriname voel ik me genoodzaakt deze open brief aan u te richten. In juli 2020 bent u aangetreden op het toenmalige ministerie van Sport & Jeugdzaken, nu het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken. U heeft bij uw aantreden ook concreet aangegeven dat u zal evalueren, zodat er effectiever beleid gevoerd zou worden.

Vandaag, bijkans 2 jaar verder is het resultaat van uw evaluatie uitgebleven, evenals het ‘effectiever beleid’ dat wij mochten verwachten. Het enigste dat u in die twee jaar hebt aangegeven dat betrekking heeft op het jongerenbeleid is, dat er GEEN beleid is.
Echter is na uw constatering uw concrete actie uitgebleven. Als wij uitgaan van uw statement dat er geen beleid is; wanneer bent u dan van plan dit beleid op te zetten om uit te kunnen voeren?

Terwijl u nog bezig bent met het broadcasten van uw statement, lijden uw jongeren eronder. In deze moeilijke tijd waarbij elke minuut geldt; elke minuut effectief aangewend moet worden om jongeren een betere toekomst of kans te bieden, blijven concrete duurzame acties vanuit uw directoraat Jeugdzaken, uit.

Ik wil een beroep op u doen om ons niet ter verrassen met ‘vanuit- kantoor-geschreven’ beleid dat u zal willen doorvoeren binnen 1.5 jaar van uw regeerperiode. Houdt u in gedachten dat effectief beleid tot stand komt door de betrokkenheid van de verschillende stakeholders, waarvan de jeugd een zeer belangrijke is. Deze kunt u dus NIET overslaan. Hoe belangrijk acht u het Jeugdparlement in het voeren van uw beleid? De verkiezingen voor de nieuwe jeugdvertegenwoordigers zouden in 2020 gehouden moeten worden. Echter heeft dit niet plaatsgevonden. Wij mochten wel vanuit de media vernemen dat u bezig bent met de transformatie naar digitale verkiezingen. Ik vind het een geweldig idee. Mijn vraag is, is het haalbaar met dien verstande dat wij onze doelgroep bereiken? Wanneer krijgen wij jongeren te horen hoe en wanneer dit zal geschieden? Zouden wij niet gehoord moeten worden, in deze?

Ik ben er van overtuigd dat de hinderpalen voor het continueren en formuleren van een gedegen jeugdbeleid in Suriname te maken hebben met het niet betrekken van de doelgroep & geen visionair beleid. De huidige sociaal maatschappelijke en economische situatie in ons land vragen om een gezamenlijke aanpak, van alle stakeholders. Ik vraag u bij deze om het democratisch recht van jongeren niet te vertrappen, maar om gezamenlijk met ons te werken aan een effectief en duurzaam jeugdbeleid.

"The creation of a national youth policy is an acknowledgement of the specific needs of young women and men, as well as a formal recognition of their unique contribution to national development. -Unknow

Furnen. D. Kofie
“I dedicate my life to the struggle of the Surinamese Youth”
furmove@gmail.com


Advertenties