Man ingerekend voor seksueel misbruik en beroving
26 Jan 2022, 17:20
foto


Marvin A. (35) is door de Recherche van Regio Midden afgelopen week op zijn werkplek aan de Slangenhoutstraat opgespoord en aangehouden. G.F. had in oktober aangifte tegen hem gedaan wegens seksueel misbruik, bedreiging en beroving.

G.F. verklaarde dat zij op stap was met haar zus en op de locatie waar zij voor vertier waren, achter was gebleven. Toen zij de volgende ochtend naar huis ging, stapte zij op de kruising van de Welgedacht B- en de Mawakaboweg in een taxi. Gelet op het feit dat G.F., die een vreemdeling is, niet bekend is met de omgeving en niet exact aan de taxichauffeur kon aangegeven hoe zij zich moest begeven naar haar logeeradres, reed Marvin A. samen met haar in enkele straten van de buurt.

Op een gegeven moment kwamen zij terecht op het adres alwaar de in aanbouw zijnde woning staat. De man deelde de jonge vrouw mee dat zij niet hoefde te betalen voor de taxirit. Onder bedreiging werd G.F. uit het voertuig gesleurd. Na de aangeefster seksueel te hebben misbruikt, nam Marvin A. haar tas met inhoud weg en liet haar achter in de in aanbouw zijnde woning. Kort daarna begaf het slachtoffer zich naar de straat en werd door een voorbijganger overgebracht naar het politiebureau De Nieuwe Grond voor het doen van aangifte, meldt de politie Public Relations.

Na bekomen informatie en door de veilig gestelde camerabeelden van de omgeving waar de strafbare feiten zijn gepleegd, kwam de verdachte in beeld. Hij werd opgespoord en op zijn werklocatie aangehouden. De verdachte gaf toe de strafbare feiten te hebben gepleegd. De tas van de vrouw is nog niet terecht. Hij verklaarde aan de politie dat de tas van G.F. in zijn auto was, maar dat deze bij een inbraak in zijn auto was weggenomen. Van deze inbraak heeft De man heeft geen aangifte gedaan.

Marvin A. is na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.
Advertenties