Sallons niet te spreken over optreden politie Houttuin
16 Jan 2022, 04:43
foto
Vakbondsleider Michael Sallons protesteert tegen het optreden van de politie tijdens een actie te Ornamibo.


Vakbondsleider Michael Sallons is niet te spreken over het optreden van de politie van het bureau Houttuin tijdens een vakbondsactie. De Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) heeft vrijdag een prikactie gehouden bij vuilstortplaats Ornamibo. De politie heeft de mensen die de weg gebarricadeerd hadden, gevraagd om de voertuigen te verwijderen. Dit werd echter geweigerd. Uiteindelijk is er opgetreden door de politie.

Sallons en een vrouwelijk lid van de vakbond zijn hardhandig aangepakt. De vakbondsleider negeerde de bevelen van de dienstdoende agenten. Sallons en het vrouwelijk lid hebben herhaaldelijk aangegeven dat de politie niet aan hun lijf moest komen. De vrouw was het optreden van de agenten aan het filmen. Sallons merkte op dat toen de politie in actie was, de hele straat was bezet bij het Assembleegebouw. Nu wordt er wel opgetreden tegen de vakbond die in actie is.

Op de video-beelden is het optreden van de agenten vastgelegd. Sallons toont aan dat hij letsels heeft opgelopen toen hij op de grond werd gesmeten. De vakbondsleider heeft getracht aangifte te doen zaterdag bij de afdeling Onderzoek Politiezaken, maar dat is niet gelukt. Er is een afspraak gemaakt om maandag aangifte te doen.

Woow is reeds acht maanden in beraad en wenst ontvangen te worden door minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken. De bond is bereid de acties op te schorten als de bewindsman bereid is concrete toezeggingen te doen. Zolang dat niet gebeurd, zullen er prikacties worden gehouden, kondigt Sallons aan.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April