Nog een poging om binnenstad te ontdoen van vuil
23 Oct 2021, 21:40
foto
Zakken pet-flessen en bierblikken zijn verzameld in de binnenstad. (Foto: CDS)


Binnen een pilot project wordt de binnenstad ontdaan van vuil. Het is een algemeen beeld dat het centrum vol zit met rondzwervend vuil waaronder petflessen en ander afval. De zwervers in de binnenstad zijn ingezet om het vuil in net-zakken te verzamelen. Voor hun inzet krijgen zij een vergoeding van het onderdirectoraat Afvalbeheer dat valt onder het ministerie van Openbare Werken.

Het beste is natuurlijk dat de gemeenschap netjes omgaat met haar vuil. Jason Gummels, onderdirecteur Afvalbeheer, zegt dat met de pilot wordt beoogd de bewustwording op gang te brengen voor een schoon Suriname. Voor het opruimen zijn net-zakken gebruikt, omdat deze geen water vasthouden.

Amazona Recycling Company NV heeft een pick-up ter beschikking gesteld waarin de zakken worden afgevoerd. Na de pilot in de binnenstad is het de bedoeling om verder te gaan op landelijk niveau. Voor een duurzame aanpak is bewustwording van de burger nodig, want als hij zijn eigen vuil niet op straat gooit, blijft de omgeving schoon en kunnen de werkkrachten elders worden aanbesteed, laat Gummels optekenen door de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April