Storm Nicholas zal kust van Texas passeren
13 Sep 2021, 02:44
foto
Het verwachte pad dat tropische storm Nicholas zal volgen. (Beeld: NOAA)


Tropische storm Nicholas zal naar verwachting maandagavond laat en dinsdag, harde wind en zware regen naar de midden- en hogere kusten van Texas brengen. Het komt minder dan twee weken nadat orkaan Ida het nabijgelegen Louisiana teisterde.

Nicholas bevond zich zondag ongeveer 205 km ten noordoosten van Veracruz, Mexico, met maximale aanhoudende wind van 65 km per uur, zei het National Hurricane Center (NHC) in zijn laatste advies op zondag. De in Miami gevestigde weersvoorspeller voegt eraan toe dat er een mogelijkheid is dat Texas een levensbedreigende stormvloed en zware regenval te zien krijgt.

De storm zal naar verwachting passeren in de buurt van de Texaanse steden Corpus Christie en Galveston, de thuisbasis van vele olieraffinaderijen en chemische fabrieken. Nicholas kan aansterken tot bijna een orkaan als het op zijn voorspelde pad blijft en langer boven de zee blijft. Van Port Aransas tot Sargent zijn er waarschuwingen voor orkaan condities van Nicholas. De storm kan ook invloed hebben op de noordoostelijke kust van Mexico en de zuidelijke kust van Texas.


Eerder deze maand worstelde de motor van de Amerikaanse offshore-energieproductie met een ongelijkmatig herstel van orkaan Ida. Dagen nadat de storm voorbij was, lag de meeste olie- en gasproductie aan de Golfkust stil door een gebrek aan personeel, stroom en brandstof.
Advertenties