Regulering van mediasector op komst
05 Aug 2021, 18:38
foto
President Chan Santokhi met de leiding van TAS. Links van de president staat de waarnemende TAS-directeur, Wendy Jap-A-Joe. (Foto: CDS)


Waarnemende directeur van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) Wendy Jap-A-Joe), heeft dinsdag een presentatie over de stand van zaken bij het instituut gehouden voor president Chan Santokhi. Santokhi wil een betere regulering in de radio- en televisiesector en informeerde naar de doelen en prioriteiten van de TAS voor de komende vijf jaren.

Santokhi had vragen over het grote aantal televisiekanalen. Hij vroeg ook naar een overzicht van alle televisiezenders en hoe het toezicht van de verschillende stations plaatsvindt. Volgens Jap-A-Joe wordt er vaak geklaagd over de inhoud van programma’s die op televisie verschijnen. De TAS heeft niet de bevoegdheid om op treden en kan slechts toezicht houden.

“Als het gaat om zaken die niet onder toezicht van TAS vallen, moet een omroep c.q. mediaraad zich daarover buigen. Ofschoon het niet de taak is van de TAS, wordt toch het voorwerk gedaan om tot een concept te komen van een staatsbesluit dat moet resulteren in het reguleren van de televisiebranche en het in het leven roepen van de omroep- c.q. mediaraad,” legt Jap-A-Joe uit.

Jap-A-Joe geeft aan dat Santokhi een aantal punten nader uitgewerkt wil zien die op het bord van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) liggen en waar de TAS een bijdrage aan kan leveren. Met het uitgewerkte raamwerk kan daadwerkelijk overgegaan worden tot regulering van de mediasector tekent de Communicatiedienst Suriname op.
Advertenties