Reviv Suriname klaar voor 'boosten' immuunsysteem
27 Jul 2021, 07:37
foto
Bezoekers krijgen uitleg van de verschillende behandelingen die mogelijk zijn bij Reviv Suriname. Het bedrijf opent donderdag zijn deuren. (Foto's: René Gompers)


Reviv uit de USA, een wereldwijde leider in ‘welzijn en preventieve gezondheidszorg’, gaat donderdag een filiaal openen in Suriname. Men kan er voor behandelingen terecht zoals het ‘boosten’ van het immuunsysteem, het versterken van het lichaam na een burn-out, of het vertragen van het verouderingsproces. Dit gebeurt via een ‘infuus’ of een spuit. Op deze manier worden de mineralen en vitaminen die hiervoor nodig zijn, rechtstreeks in het lichaam gebracht.

De pers mocht een kijkje nemen bij Reviv Suriname. Er is haarfijn uitgelegd over de verschillende therapieën. Er is ook gesproken met mensen die een IV therapie (intraveneuze behandeling) ondergaan. Mediamensen kregen ook de kans om zelf een ‘drip’ mee te maken. De gezondheidstoestand van de mensen is eerst in kaart gebracht. Na die procedure zijn ze aan de ‘infuus’ gezet. In de meeste gevallen was het ‘IV zakje’ binnen een uur al leeg.

“De IV zorgt ervoor dat de nodige stoffen direct in de bloedbaan komen,” licht medisch-directeur Jön Moestar toe. “Het verschil met tabletten is dat de stoffen een lange weg moeten volgen om te komen waar ze moeten zijn. Ze worden onderweg afgebroken door bijvoorbeeld het maagzuur. En wanneer ze er eindelijk zijn is er maar een kleine hoeveelheid over. De IV zorgt ervoor dat de vitaminen en mineralen voor de honderd procent in het lichaam worden opgenomen.”

Tijdens de kennismaking mochten personen zich laten behandelen.

Initiatiefnemer Gillian van Exel heeft zeven jaar geleden kennis gemaakt met de IV behandeling na een burn-out. Ze maakt er nog steeds gebuik van. Van Exel geeft aan dat de behandelingen bestemd zijn voor mensen vanaf 18 jaar tot en met 65. “Een keer heb ik mijn vader van 74 meegenomen. Maar het is prima gegaan, omdat zijn medische historie goed is,” voegt ze toe. “Een ieder boven de 65 moet echt eerst door de artsen worden gescreend om na te gaan of ze in aanmerking komen voor een behandeling.”

Van Excel benadrukt dat Reviv Suriname ISO gecertificeerd is, een vergunning van het ministerie van Volksgezondheid heeft en goedgekeurd is door de  Food and Drug Administration (FDA) in Amerika. Reviv is in 2012 opgericht door vier ziekenhuisartsen. Het idee om de  behandelmethode in ziekenhuizen om via een infuus of spuitjes mensen sneller te helpen ‘recoveren’ toegankelijk te maken voor het grotere publiek, maar dan in een andere setting, is ondertussen een wereldwijde onderneming geworden. Er zijn 90 klinieken in 40 landen. 

Cherise Playfair is net van de ‘infuus’ gehaald. “Ik was moe maar ik voel me veel beter nu,” deelt ze na een ‘Hydromax’ behandeling mee. Deze behandeling is om het vochtgehalte in het lichaam weer op peil te brengen. “Ik was gewoon komen kijken hoe het er aan toe gaat. Maar het is me zo goed uitgelegd dat ik het heb geprobeerd. Ik merk dat het werkt.” Ook Rodney Deekman deelt die ‘revitaliserende’ ervaring. Hij is er op advies van een vriend, deelt hij mee. “Ik ben van de sportschool gekomen en was een beetje vermoeid,” geeft hij aan. “Ja, ik voel me nu al stukken prettiger.”

Van Exel en Moestar benadrukken dat Reviv Suriname een gezonde levensstijl en preventieve gezondheidszorg promoot. Moestar: “We zijn er niet om ziekten te genezen, maar we kunnen je wel helpen om ziekten te voorkomen, door bijvoorbeeld je immuunsysteem te boosten.” De leidinggevenden benadrukken ook dat mensen zich wel nog steeds moeten vaccineren tegen het covidvirus. Van Exel: “We kunnen je wel helpen je immuunsysteem te versterken, maar ook na een Covid geval kunnen we de mensen van dienst zijn om hun lichaam weer op peil te brengen.”
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April