RGD moet weer gezond worden
18 Apr 2021, 08:38
foto
President Chan Santokhi in overleg met de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst. Er moet een herstelplan komen om de RGD uit de rode cijfers te halen. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) de opdracht gegeven om een herstelplan te presenteren om de instelling weer gezond te maken. Dit is een van de prioriteiten van de regering. De RGD moet uit de rode cijfers worden gehaald.

Om de regering inzicht te geven in de stand van zaken en de maatregelen die genomen worden om de RGD gezond te maken, is het overleg vrijdag gehouden. Minister Krishna Mathoera, die waarneemt op Volksgezondheid was hierbij ook aanwezig. De RGD is belast met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte.

Waarnemend directeur van de RGD, Nishita Gajadin, laat via de Communicatiedienst Suriname optekenen dat de zorgpunten zijn gedeeld met de leiding van het land. De aanhoudende coronapandemie en gebrek aan geld, vormen een uitdaging om reguliere zorg aan te bieden.  De directeur zal op korte termijn een nieuw beleidsplan presenteren aan de regering om de knelpunten van de RGD structureel aan te pakken.

Fayaz Sharman, voorzitter van het RGD-stichtingsbestuur geeft aan dat er binnen twee maanden een vervolggesprek zal zijn met de president. Er vindt een grondige evaluatie plaats. De RGD moet zich kunnen plaatsen in een rol waarbij de instelling niet afhankelijk is van de regering, zegt Sharman.
Advertenties