Breaking: Besluit total lockdown in voorbereiding
02 Jun 2020, 19:44
foto


Er komt vanaf morgen een total lockdown. Starnieuws verneemt dat er een spoedvergadering is gehouden door de commissie van De Nationale Assemblee onder leiding van voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Het Covid-managementteam heeft de commissie ingelicht over de ernst van de situatie. 

Om ervoor te zorgen dat mensen nog noodzakelijk boodschappen kunnen doen, zal er een flexibele opstelling zijn. Winkels zullen ook tot vijf uur open zijn zodat mensen spullen kunnen kopen. In de Assembleecommissie zitten leden van de coalitie én de oppositie. Sommige partijen hebben hun achterban al meegedeeld dat vanaf morgen een total lockdown van kracht zal zijn. 

In belang van de beheersing van de situatie blijkt de total lockdown belangrijk te zijn. Voorkomen moet worden dat de besmetting ongecontroleerd doorgaat. Verwacht wordt dat veel meer mensen nu reeds besmet zijn dan 54 tot nu toe. Op dit moment zijn 44 personen in het ziekenhuis opgenomen, onder wie zeven in de intensive care afdeling. Het ligt in de bedoeling dat er later op de avond formele mededelingen zullen worden gedaan. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April