WhatsApp stopt met werken op miljoenen telefoons
01 Feb 2020, 09:40
foto
Miljoenen telefoongebruiken met verouderde besturingssystemen zullen WhatsApp vanaf vandaag niet meer kunnen gebruiken. (Getty Images)


WhatsApp werkt vanaf 1 februari, vandaag, niet meer op miljoenen smartphones. Android- en iPhone-apparaten die alleen verouderde besturingssystemen ondersteunen, kunnen de app van Facebook niet langer gebruiken. WhatsApp zei dat het besluit nodig was om de veiligheid van zijn gebruikers te beschermen.

Smartphones met Android 2.3.7 en ouder, en iPhone iOS 8 of ouder, worden beïnvloed door de update. De besturingssystemen die WhatsApp laat vallen, zijn oudere besturingssystemen, die niet langer worden bijgewerkt of geïnstalleerd op nieuwe apparaten. De meeste gebruikers kunnen gewoon hun besturingssysteem bijwerken om de berichtenservice te kunnen blijven gebruiken.

Bepaalde apparaten, zoals iPhone 4s, die alleen iOS 7 ondersteunen, zijn echter niet langer compatibel met de app. "WhatsApp had duidelijk geen andere keuze dan ervoor te zorgen dat zijn service veilig bleef, maar het wordt geconfronteerd met het moeilijke neveneffect dat de app niet langer compatibel is met oudere smartphones," zei CCS Insight-analist Ben Wood. "Dit heeft waarschijnlijk een onevenredige invloed op een groot aantal van zijn gebruikers, met name in groeimarkten waar veel oudere apparaten zijn."

WhatsApp, de vierde meest gedownloade app van het decennium, waarschuwde gebruikers voor het eerst dat deze veranderingen in 2017 zouden plaatsvinden. "Dit was een moeilijke beslissing voor ons, maar de juiste om mensen betere manieren te bieden om contact te houden met vrienden, familie en geliefden die WhatsApp gebruiken," zei een woordvoerder van het bedrijf.

Het is de nieuwste in een reeks bewegingen nadat de berichten-app in 2016 ondersteuning voor tal van apparaten heeft ingetrokken en vervolgens op 31 december 2019 van alle Windows-telefoons.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April