Doden en vermisten bij vloedstromen in Zuid-Europa
23 Oct 2019, 14:38
foto
Dit was het beeld vanmorgen in Gruissan, langs de kust van Narbonne Plage, Frankrijk. (Foto: AFP)


Er is een lichaam gevonden en vier mensen worden vermist in overstromingen die delen van Noordoost-Spanje hebben getroffen. Een vrouw en haar zoon zaten in een mobiele bungalow toen de Francolí rivier buiten haar oevers trad en het wegspoelde.

Door overstromingen in Noord-Italië zijn op dinsdag twee mensen gedood, terwijl wegen in het zuiden van Frankrijk werden geblokkeerd toen rivieren over hun oevers traden. Delen van Narbonne Plage en Béziers werden overspoeld door overstromingswater.

Tien afdelingen in Zuid-Frankrijk werden op oranje alert gezet. Auto's werden ondergedompeld en het water van de Orb rivier steeg gevaarlijk onder een historische brug in Béziers. Voorspellers zeiden dat in de afgelopen 24 uur 240 mm regen was gevallen, een record van 50 jaar.

De Noordoost-Spaanse regio Catalonië heeft in twee maanden te maken gehad met een hevige regenval. Stromen werden woeste golven. Een 70-jarige man die probeerde zijn auto te verplaatsen, werd gevangen door de vloed bij Arenys de Munt. Zijn lichaam werd uren later op een strand gevonden.

Een moeder van rond de 70 en haar 40-jarige zoon bevonden zich in hun geprefabriceerde bungalow in Vilaverd, een dorp ten noorden van Tarragona, toen de rivier de Francolí over haar oevers trad en het gebouw wegspoelde. Twee andere mensen zijn als vermist opgegeven. Ze zaten in een auto toen deze werd meegesleurd door de overstroming.

De politie vond woensdag een lege auto in de overstroomde Francolí rivier en probeerde erachter te komen of deze tot het vermiste paar behoorde. Meteorologen schrijven de hevige regen toe aan een koud front dat bekend staat als een geïsoleerde depressie op hoog niveau (Dana).

Hevige regen veroorzaakte ook grote verstoring in Noord-Italië. Twee mensen stierven en de regio Piemonte heeft om een ​​noodtoestand in het Alessandria-gebied gevraagd. Eén van hen die stierf was een taxichauffeur. Fabrizio Torre (52) reed een klant, naar verluidt een Britse man, van de luchthaven van Genua naar een golfclub toen zijn signaal verdween. In zijn laatste oproep aan collega's beschreef hij overal water zien. De klant werd naar verluidt levend gevonden en klampte zich vast aan een boom. Een andere man van 81 stierf toen zijn auto kantelde in de provincie Turijn.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April