Lions Club Paramaribo promoot vastleggen historie
30 Aug 2019, 13:25
foto
Leden van Lions Club Paramaribo Central (LCPC) staan met de plaquette voor het monumentaal pand aan het Kerkplein no.8. (Foto: LCPC)


Lions Club Paramaribo Central (62 jaar) heeft deze week in samenwerking met de Lions District 60A Governor Anwar Hollingsworth MJF, in het monumentaal pand gevestigd aan het Kerkplein no 8, een plaquette onthuld. In dit pand zijn indertijd de voorbereidende gesprekken gevoerd voor oprichting van de serviceclub in Suriname. De Lions wenst met de activiteit een prikkel te geven aan de samenleving om de historie van nobele organisaties in de samenleving te conserveren.

Op de plaquette is een historische foto van het pand in kwestie met een korte omschrijving over de introductie van het Lionisme in Suriname in mei 1957. Lions club President, Glenn Tewari vertelt dat de eigenaar van het pand de oude fellow, tandarts Chin Teng Fung was.

Paramaribo is door de Unesco geplaatst op de lijst van World Heritage List. Het Lions-project moet de gemeenschap een prikkel geven om de historie van de binnenstad Paramaribo te gaan conserveren. “Onze panden krijgen nog meer bekendheid. Dit is ook van belang in het kader van toerisme en de vorming van onze jeugd op het vlak van ken jouw land/geschiedenis,” zegt Tewari.

Tewari zegt dat de huidige generatie Lions, de toekomstige generatie en de rest van de gemeenschap alvast ondersteunen middels het vastleggen van onze historie. Op het plakkaat staan de namen genoteerd van de fellow Lions van het eerste uur. Van deze groep is alleen nog Wim Moll, momenteel woonachtig in Nederland, in leven. Hij heeft zijn medewerking verleend voor het uitvoeren van de activiteit.

Lions Club Paramaribo Central heeft sedert haar oprichting tientallen community projecten uitgevoerd voor de behoeftige mens in Suriname en andere sociale projecten. Enkele recente projecten zijn de herintroductie van het verkeersvlaggenproject en de ondersteuning aan het Mangrove project te Weg naar Zee onder leiding van professor Sieuwnath Naipal van de Anton de Kom Universiteit.
Advertenties