Robinhood dwingt 1-1 gelijkspel Independiente af
20 Aug 2019, 23:55
De ploeg van Robinhood bij aanvang van de ontmoeting tegen Club Atletico Independiente uit Panama in SCL verband.

De wedstrijd tussen Landskampioen Robinhood en Club Atletico Independiente uit Panama in het kader van de Scotiabank Concacaf League (SCL), is woensdag in het Andre Kamperveenstadion 1-1 geeindigd. Het was de ingevallen Shaquille Cairo van Robinhood die in de slotminuten de achterstand omzette in een gelijkspel. Even leek het alsof Robinhood met een verliespartij de return ontmoeting op 27 augustus in Panama zou ingaan. De Panamese club nam via een penalty geheel tegen de verhouding in, een 1-0 voorsprong. Robinhood heeft knap voetbal laten zien en was gezien de balpositie van 53% zeker niet de underdog.

Beide ploegen waren beslist niet kansloos in de eerste helft. Robinhood had meer doelrijpe scoringskansen dan de gasten. De aanvallers van Robinhood waren in deze niet koelbloedig genoeg. De aanvallen van Robinhood werden meer vanuit de flanken opgebouwd. De vleugelaanvallers Ayad Godliep en Roche Rosebel van Robinhood hebben toch wel gedaan wat van hen verwacht werd. Rosebel werd halverwege deze helft vanuit links goed aangespeeld in de 16 meterzone. Zijn schot was te tam om de doelman van Independiente te verrassen. Aan de andere zijde probeerde Independiente vooral via de lange ballen via de lucht hun aanvallers te bereiken. Er was een ongecontroleerd moment waarbij doelman Claidel Kohinor wilde uittrapen, maar werd geblocked door een aanvaller van Independiente.

De verdediging van Robinhood greep bij deze tijdig in. In de 30e minuut ontstond een benauwde situatie uit een hoekschop voor het doel van Robinhood. De verdediging trapte ook hier tijdig op de rem. De stevig gebouwde spits en linksbenige Jorman Aguilar van Independiente werd zeker twee keren heel gevaarlijk, maar bleef onfortuinlijk. De eerste 15 minuten waren gelijk opgaand en met nog tien minuten in deze helft werd Robinhood steeds gevaarlijker. Zowel Roxey Fer als Rodney Dalfour hadden tot in de doelmond de kans te scoren, maar faalden.

De tweede helft startte met wat slordige verdedigingsmomenten bij Robinhood. Rond de 63 minuut kwam er meer opleving en snelheid in het spel van Robinhood toen Jahmilio Rigters binnen de lijnen werd gebracht. Er kwam meer beweging en snelheid in het spel van Robinhood. In de 75e minuut beging Kohinor een fout in de 16 meter zone waardoor de arbiter voor een penalty floot. De ingevallen Jose Fajardo belastte zich hiermee en stuurde Kohinor de verkeerde hoek in: 1-0 voor Independiente. De ploeg uit Panama nam hierna zoetjes aan het spel over. Robinhood gaf niet op. De ingevallen Mitchell Kisoor zorgde met wat goede passes dat Robinhood achter de verdediging van Independiente kwam. Righters schoot vanuit links in de slotminuten diagonaal op doel. In de rebound die volgde, was Cairo op de juiste plaats om de gelijkmaker binnen te schieten.

Robinhood is de enige amateurclub in de SCL van 2019 die de tweede ronde van het toernooi heeft bereikt na de uitschakeling van AS Capoise uit Haïti. Voor Independiente is dit de eerste wedstrijd in SCL verband. De club hoopt  op het SCL kampioenschap om zo de terugkeer te maken naar de Scotiabank Concacaf Champions League, waar het eerder dit jaar in de 2019-editie de kwartfinales bereikte. Maar dan moet de ploeg in de thuiswedstrijd tegen Robinhood deze 1-1 stand goed weten uit te bouwen of verdedigen.