Medische Zending opent 52e polikliniek
15 Aug 2019, 06:36
foto
De delegatie uit Paramaribo samen met het traditioneel gezag en de lokale gemeenschap bij de opening van de MZ polikliniek te Lawatabiki. (Foto: MZ)


De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname heeft  een nieuwe polikliniek op Lawatabiki. "Wij hebben deze polikliniek opgezet om een vangnet te zijn en zeker in het kader van Malaria eliminatie," zei algemeen directeur van de Medische Zending Herman Jintie woensdag bij de opening. Het is de 52e polikliniek van de stichting in het binnenland.

Met de komst van de nieuwe polikliniek wordt volgens de stichting weer een stap dichterbij het doel, om Malaria te elimineren, gezet. Jintie is blij dat ze eerstelijns gezondheidszorg kunnen bieden in het gebied. Hij heeft net als het traditioneel gezag de lokale gemeenschap op het hart gedrukt zorgvuldig om te gaan met deze polikliniek. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid merkte op dat de gezondheidszorg van het binnenland hoge prioriteit geniet van de regering.

De Medische zending biedt curatieve en preventieve zorg aan de bewoners van het binnenland. Bij de opening van de polikliniek heeft ze zich ook van haar preventieve kant getoond met een Outreach. Gezondheidsassistenten hebben daarbij de bewoners getest op hemoglobine, malaria en diabetes mellitus. Ook zijn er body mass index (BMI) en bloeddrukmetingen gedaan.
Advertenties