Overheid beslist: Opkoopprijs ei SRD 1,12
14 Aug, 08:32
foto


Winkeliers moeten bij de opkoop niet meer dan SRD 1,12 per ei betalen. Als handelaren zich niet houden aan deze opkoopprijs, staat de winkelier vrij zijn beklag te doen bij de afdeling Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T).

Volgens de ministers van HI&T en van Landbouw, Veeteelt en Visserij is de prijs van een ei gedaald tot tussen SRD 1,25 en SRD 1,50. Enkele weken terug moest er nog SRD 1,75 per ei worden neergeteld. De overheid had de pluimveesector twee weken de tijd gegeven om de prijs van een ei te stabiliseren. Beide bewindslieden zeggen dat de prijs mogelijk verder zal dalen omdat er tegen volgend maand een overschot aan eieren wordt verwacht op de markt.

Via het Nationaal Informatie Instituut laten de twee ministers weten dat er hard zal worden opgetreden tegen prijsopdrijving en degenen die misbruik maken van de situatie, waarbij de samenleving onnodig wordt gedupeerd.

Eieren uit Suriname vinden op grote schaal hun weg naar Frans-Guyana, omdat de handelaren daar meer aan verdienen. Eerder werd aangegeven dat er een schaarste was omdat de kippen door het warme weer minder geneigd waren te leggen. De overheid stelde de pluimveesector onder druk om de prijs te verlagen anders zouden er eieren worden geïmporteerd. Het lijkt erop dat de sector eieren voor zijn geld heeft gekozen.

Klachten kunnen worden doorgegeven aan de afdeling ECD op het telefoonnummer 483949 of op het whatsapp nummer 08586256.

Wednesday 11 December
Tuesday 10 December
Monday 09 December