Politietop orienteert zich in Carolina gebied
06 Aug 2019, 12:50
foto
De politietop heeft zich in het weekend georiënteerd in het Carolina Gebied. (Foto: BIC Para)


Minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw en waarnemend korpschef Roberto Prade hebben zich in het weekend in de avonduren georiënteerd op verschillende potentiële locaties van criminaliteitsbedreiging. Ze waren in het Carolina gebied waar in de nachtelijke uren en tegen de regels in houttransport plaatsvindt, wat zorgt voor wanordelijke toestanden.

Het traditioneel gezag heeft bij verschillende instanties zijn beklag gedaan over de berovingen die in de inheemse en marrondorpen in Carolina plaatsvinden. De aanwezigheid van goud, grind en hout in het gebied trekt volgens districtscommissaris Armand Jurel de aandacht van zowel bonafide als malafide personen. Minister Getrouw wil versneld een aantal veiligheidsmaatregelen treffen in het gebied. Hij denkt onder andere aan een politiepost met 24 uurs bemanning.

De controlepost van het Quick Response Team nabij het inheemse dorp Cassipora was het heel weekend de hele nacht bemand. De functionarissen kregen ondersteuning van het dorpsteam. Het Burger Informatie Centrum Para meldt dat kapitein Muriël Fernandes heeft gezegd dat ze zal meehelpen om doelen te bepalen en plannen te maken voor de tactische operationalisering van de politiepost in het gebied.
Advertenties