MAF Suriname vliegt weer naar binnenland
27 Jul 2019, 06:35
foto
Een Airvan van MAF Suriname.


Mission Aviation Fellowship Suriname (MAF) hervat de vliegdiensten naar het binnenland, doordat de Civil Aviation Safety Authority Suriname (Casas) het vliegverbod voor Airvans vrijdag heeft opgeheven. Dit volgt nadat de Civil Aviation Safety Authority in Australië het wereldwijd vliegverbod dat sinds 20 juli voor deze vliegtuigen van kracht was, donderdag ophief.

MAF Suriname kan hierdoor zijn werkzaamheden, waaronder medische vluchten naar het binnenland, hervatten. De oorzaak van het aan de grond houden van alle Airvans was een dodelijke crash met parachutisten in Zweden. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het betreffende bedrijf structureel de (beladings)limieten van het vlieg-tuig heeft overschreden.

Basemanager Sjaak Breen, is blij dat het werk weer kan beginnen. “Veiligheid staat bij MAF Suriname al sinds haar oprichting in 1964 bovenaan. We stonden dan ook volledig achter het besluit om onze twee Airvans tijdelijk aan de grond te houden, totdat door onderzoek meer duidelijkheid gegeven kon worden over de oorzaak van de crash in Zweden. "Het raakte natuurlijk wel de kern van ons werk hier in Suriname en ook in andere landen, waar we actief zijn en met Airvans vliegen.”

MAF Suriname opereert al 55 jaar in Suriname. Het bedrijf hoopt over enkele weken zijn jubileum in Suriname te kunnen vieren. In de jubileummaand oktober, houdt het bedrijf een open dag met rondvluchten voor belangstellenden, zegt Breen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April