Onderlopen landbouwgebied in Coronie afgewend
23 Jul 2019, 20:29
foto
Het ministerie van LVV is in samenwerking met het districtscommissariaat van Coronie, bezig met het ophalen van lozingen in dat district.


Het onder water lopen van landbouwgrond in Coronie is afgewend, door het ophalen van lozingen in dat gebied. Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft opdracht gegeven tot het uitvoeren van de werkzaamheden, nadat betrokkenen na de hevige neerslag van de afgelopen dagen, melding maakten van de dreiging.

De lozingen zijn aangepakt door het onderdirectoraat Landbouw van LVV, in samenwerking met het districtscommissariaat Coronie. Het ministerie is landelijk reeds gestart met het opschonen van de lozingen in landbouwgebieden in verschillende districten, waaronder Wanica en Commewijne.

Het niet optimaal onderhouden van kanalen en ook het dumpen van afval in de kanalen/lozingen leiden ertoe dat de afvoer van water niet adequaat geschiedt. De uitbreiding van woon- en landbouwgebieden kan eveneens de oorzaak zijn van wateroverlast, omdat de infrastructuur hierop niet berekend is. Zowel de overheid als de burgerij moeten erop toezien dat de kanalen schoon worden gehouden, zegt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut.

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April