SGN heeft voorlopig hoogste slagingspercentage HAVO
11 Jul, 18:58
foto
Uitgelaten leerlingen van SGN bij het horen van hun resultaten. De spanning is eruit.


Van de Scholengemeenschap Nickerie (SGN) is 83,7% (72) van de VWO-examenkandidaten direct geslaagd. Met een herkansing voor 5,8% (5) hoopt onderdirecteur Sudesh Lachmon dichtbij het goede resultaat van het vorig schooljaar te eindigen. SGN had vorig jaar een slagingspercentage van 90% VWO -geslaagden. Voor dit schooljaar zijn 8 VWO-kandidaten afgewezen en heeft 1 kandidaat inhaalexamen.

Van de HAVO- eindexamenkandidaten zijn 64,2% (43) direct geslaagd en heeft 31,3% (21) herexamen. Van de 67 kandidaten zijn 2 afgewezen en heeft 1 inhaalexamen.

SGN-onderdirecteur Lachman gaat ervan uit dat de herexamenkandidaten het goed zullen doen. Het resultaat vindt hij "vrij goed'. Hij merkt op dat vergeleken met voorgaande jaren het resultaat bij de HAVO-kandidaten is vooruit gegaan. "Tevreden ben je nooit, maar dit ziet er vrij goed uit." SGN blijft volgens Lachman landelijk in de top zitten. Volgens de voorlopige resultaten, zonder herexamen, scoort het Arthur Hogenboom Atheneum het hoogst met 87,3% direct geslaagden voor het VWO-eindexamen. SGN volgt

op dit moment met 83,7%. Voor wat betreft de HAVO-slagingsresultaten staat SGN nu aan kop met 64,2%. Scholengemeenschap Sanatan Dharm volgt met 61,6%.