VHP belooft terugkeer gloriedagen Wageningen
07 Jul 2019, 12:42
foto
VHP heeft zaterdag een druk bezochte vergadering gehouden in Wageningen. Aan de mensen is voorgehouden dat de gloriedagen van Wageningen zal terugkeren.


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zaterdag vijf kernen geïnstalleerd in Wageningen. Volgens de partij hebben 450 nieuwe leden zich aangesloten bij de VHP. Dit onder aanvoering van Margerie Crawford en  Stephen Madsaleh. Ex-parlementariër (NPS), Djamunapersad Roopram, heeft besloten de oranjepartij te ondersteunen. Voorafgaand aan de vergadering in 'Garuda' is een 'meet the people campagne' gehouden. 

Santokhi deelde de toekomstplannen voor Nickerie, in het bijzonder Wageningen, met zijn gehoor. Het wederopbouwplan voor Nickerie is reeds af. De agrarische sector zal een grote boost krijgen. Via deze sector zal het land relatief snel uit de economische malaise worden gehaald. Modernisering van de sector staat hoog op de agenda. Santokhi zegt al jaren te pleiten voor agrarisch onderwijs op bachelor en master niveau. 

Naast de rijstsector zullen ook andere gewassen aangepakt worden, er komt diversificatie waaronder, zoete patat en markoesa. "Onze buitenlandse markten zijn hiervoor reeds aangeboord. Zie maar onze pilots voor markoesa in de verschillende districten. Onze Agrarische Raad start binnenkort met de verwerking van markoesa tot pulp omdat de vele boeren die nu al in de pilot meedraaien, binnenkort met de eerste oogst zullen beginnen. De ervaringen die wij nu opdoen zullen wij inzetten om vele honderden hectare van de juiste kwaliteit te kunnen telen. Binnen zes maanden nadat de plant in de grond is gestopt, kunnen wij oogsten, verwerken en exporteren. Hebben wij daarvoor veel geld nodig? Neen!. Kunnen wij daardoor snel veel geld verdienen? Ja!" stelde de VHP-topman. 

Het ethanol project van Staatsolie is al een paar jaren stopgezet. Reden van mislukking is dat loyalisten van de regeringspartij zich hebben verrijkt, voerde Santokhi aan. "Wij zullen het Ethanol project dat in vergevorderd stadium was, wederom oppakken. Daardoor worden er direct heel veel banen gecreëerd. Een grote groep jonge Nickerianen, onder wie veel Wageningers zullen direct emplooi vinden. Wageningen zal wederom opleven," meent de politicus. Hij merkte op dat de gloriedagen van Wageningen terug zullen komen. "Ik geef u de garantie dat er volop suiker en ethanol zullen worden geproduceerd."

De luchthaven van Nickerie zal eveneens van de grond komen, om producten makkelijk vanuit Nickerie te kunnen exporteren naar de regio. "Nu al zijn wij bezig met een haalbaarheidsstudie voor de aanschaf van minimaal drie kleine vrachtvliegtuigen om onze eigen producten naar de regio te brengen. Te Nieuw Nickerie is er veel geïnvesteerd worden in de haven. Om efficiënter vrachtschepen te kunnen accommoderen, moeten wij een gedeelte van de Nickerie rivier uitbaggeren. Het plan en de financiering daarvan is ready. Men wacht op een regering met wie men op een oprechte eerlijke en betrouwbare manier zaken kan doen. Het moderne slachthuis te Nickerie ligt te verpauperen. Kunnen wij niet een doorvoerland worden ter voorziening van de vleesbehoefte in de regio?" voerde Santokhi aan. 
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April