Directie Zorghotel verschijnt niet voor Ontslagcommissie
26 Jun, 12:40
foto


Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemersbond (AWB), vindt het jammer dat de directie van RCR Zorghotel vandaag niet verschenen is voor de Ontslagcommissie op het ministerie van Arbeid. De directie was voor 8.00 uur opgeroepen en de bond moest een uurtje later verschijnen. De zitting moest worden uitgesteld met een week omdat de directie er niet was. 

Bij navraag van de Ontslagcommissie blijkt dat de oproepbrief afgegeven is aan de Human Resource Manager van RCR Zorghotel. Die heeft getekend voor ontvangst. De general manager heeft de Ontslagcommissie meegedeeld de brief niet te hebben ontvangen. De leiding van het Zorghotel heeft ontslag aangevraagd voor de 46 werknemers die nog overgebleven zijn bij het bedrijf. De salarissen van de werknemers kunnen niet worden betaald omdat er beslag is gelegd op de tegoeden. Afgelopen maand zijn de werknemers door de Staat uitbetaald via het Staatsziekenfonds. 

Zunder zegt aan Starnieuws het jammer te vinden dat de directie er niet was vandaag. "Op deze manier duurt de onzekerheid over de positie van het personeel veel langer. Bovendien vindt de AWB dat hier sprake is van een vertragingstactiek door de directie," stelt de vakbondsleider. De zitting van de Ontslagcommissie is uitgesteld naar de volgende week woensdag. 

Monday 20 January
Sunday 19 January
Saturday 18 January