Benschop: 'Ocean Delight' speerpunt nationale ontwikkeling
23 Jun, 12:44
foto
Udo Karg (links), directeur van Suvveb, geeft uitleg aan de gasten. Naast hem minister Vijay Chotkan. Achter mede investeerder Johnny de Boer geflankeerd door ministers Ronni Benschop (links) en Stuart Getrouw. (Foto's: NII)


De regering was met drie ministers zaterdagavond aanwezig bij de opening van het visverwerkingsbedrijf Ocean Delight. Dit particuliere bedrijf is onderdeel van de bedrijfsvoering van Suvveb N.V. en Marisa Fisheries N.V en is gevestigd aan de Sir Winston Churchillweg in het district Wanica. De opening werd verricht door minister Ronni Benschap, ad interim van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Zijn collega, Rabin Parmessar, is voor een conferentie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) naar Rome. 

De directeuren van de visverwerkingsbedrijven Suvveb, Udo Karg en Johnny de Boer van Marisa Fisheries hebben de genodigden deelgenoot gemaakt over de totstandkoming van de samenwerking. Zij bedanken de samenleving voor de ondersteuning. Beide bedrijven zijn jarenlang bezig met het ondernemen in de vissector; van visvangst tot de verpakking met als bestemming export. 


Minister Ronni Benschop, ad interim van LVV, verricht de opening terwijl het buiten regent. 

Benschop gaf aan dat bij het ondernemen in het ontwikkelingsspectrum er twee aspecten zijn. Als eerste gaat het om de veiligheid van het geheel en ten tweede het welzijn van het personeel. Met deze twee aspecten zal dit bedrijf grotere bijdragen kunnen leveren aan de ontwikkeling van het land. “Ocean Delight mag gerekend worden als een van de speerpunten van de nationale ontwikkeling”, zei minister Benschop. Het Nationaal Informatie Instituut meldt dat de ministers Stuart Getrouw van Justitie en Politie en Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie ook aanwezig waren bij de opening. Na het officiële gedeelte hebben de genodigden een rondleiding gekregen.