Jogi bekritiseert accepteren areaal van Westland Sama Group
18 Jun 2019, 06:36
foto
Assembleelid Mahinder Jogi.


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat het volk voor de gek gehouden wordt door de regering over Westland Sama Group van Johnny Mahespalsingh. In De Nationale Assemblee hebben diverse leden, onder wie fractiegenoot Jitendra Kalloe en Rachied Doekhie (NDP), vragen gesteld over verkoop van Stichting Machinale Landbouw aan Westland Sama Group. Hier is geen antwoord op gekomen. Nu blijkt dat minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij in zee gaat met deze onderneming voor de productie van zaaizaad. 

"Ik ben vooral teleurgesteld in minister Parmessar, die zijn mond vol heeft van transparantie. In De Nationale Assemblee stelde hij dat hij samen met deskundigen het dossier aan het bestuderen is. Zonder een antwoord te geven en zijn bevindingen kenbaar te maken, wordt een areaal van 500 hectare geaccepteerd door de regering van Westland Sama Group. Dit is echt niet in de haak," concludeert de politicus. 

Jogi vindt dat het hier om een doorgestoken kaart gaat. President Desi Bouterse zegt op de NDP-vergadering aan de minister om binnen twee weken een areaal te zoeken voor zaaizaad. "Dit blijkt echter al in kannen en kruiken te zijn. Mahespalsingh is financier van de NDP en zit op de voorste rij op de vergadering. Er wordt gewoon een show opgevoerd op de bijeenkomst, terwijl alles al zelfs op papier staat," stelt de volksvertegenwoordiger. 

"Ik ben bang dat Adron straks ook niet meer bestaat. Alle kennis gaat nu naar Westland Samagroup. De voorzitter van de raad van toezicht van Adron is ook Mahespalsingh. Dingen gebeuren hier steeds met voorkennis," meent Jogi. Hij blijft erbij dat de regering verantwoording moet afleggen over Stichting Machinale Landbouw en de machines. Er zijn documenten overgelegd tijdens de begrotingsbehandeling. Deze kwestie zal niet zo gelaten worden, benadrukt Jogi. 
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April