Werkgroep Binnenland mobiliseert Boven-Suriname
23 May, 10:30
foto
De verkiezingswerkgroep Binnenland vergadert met Granman Albert Aboikoni. (Foto: Biza/NII)


De Granman der Saramaccaners, Albert Aboikoni heeft tijdens een bijeenkomst in Stardust Hotel met de verkiezingswerkgroep Binnenland van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) informatie gehad over de mobilisatiewerkzaamheden van de werkgroep in het Boven-Surinamegebied. De werkgroep is intussen vertrokken naar dat gebied en keert op 25 mei terug.

Anastatia Kanapé-Pokie, coördinator van de commissie zegt dat de goedkeuring met de Granman belangrijk was voor het uitvoeren van de plaatselijke werkzaamheden. Voor Aboikoni is het vooral met het oog op de komende verkiezingen van belang dat de documenten van de mensen in dat gebied in orde worden gemaakt. Vanuit het traditioneel gezag zal hij een beroep doen op de lokale bevolking, om aanwezig te zijn tijdens de missies.

De mobilisatie van de werkgroep Binnenland is op 21 mei gestart en duurt tot en met 25 mei. In deze periode worden de mensen van het Boven-Suriname gebied geïnformeerd via de lokale media en krutu’s. Daarna gaat de missie op 10 juni van start met de werkzaamheden in dat gebied. Er zullen meer dan zestig dorpen worden aangedaan, van Stonuku tot en met Duwatra. Na het Boven-Suriname gebied zullen het Boven-Marowijne gebied en de Inheemse dorpen, waaronder Kwamalasemutu, Alalaparu en Coeroeni ook aan bod komen.

De werkzaamheden van de missies houden in de controle en actualisering van het centrale bevolkingsadministratiebestand, identiteitsgerechtigden in het binnenland te voorzien van een geldige identiteitskaart en mensen die geen geboorteakte hebben in de gelegenheid stellen om het verzoek tot aanvulling van de Registers van de Burgerlijke Stand te doen. Overlijden worden alsnog aangegeven voor zover deze niet hebben plaatsgevonden, zodat ook deze registers verder kunnen worden geactualiseerd, meldt de voorlichting van Binnenlandse Zaken (Biza), via het Nationaal Informatie Instituut.

Tuesday 17 September
Monday 16 September
Sunday 15 September